Pasja

Żyjemy w czasach hiperkonsumpcji. “Szybciej, więcej, jeszcze więcej”. Czasami nie wiemy czy dany produkt lub usługa są dla nas właściwa, ponieważ nie mamy czasu na głębsze zastanowienia. Mam taki zwyczaj dzielić się swoimi opiniami z czytelnikami. Zasada jest jedna: ma być subiektywnie.

Suszone świerszcze i mączniaki jak smakują

Jadłem suszone świerszcze. Czy jedzenie owadów jest zdrowe?

Liczba ludności na świecie stale wzrasta. Coraz mocniej eksploatujemy naszą planetę w celu wyżywienia wszystkich mieszkańców. Już teraz poziom eksploatacji Ziemi osiągnął taki pułap, że więcej zasobów zużywamy, niż jesteśmy je na nowo stworzyć. To jest pewne, że prędzej czy…
Czytaj

Test ostrych zupek koreańskich SamYang

Bardzo ostre zupy z Korei SamYang. Test 10 smaków

Ogień z dupy! Koreański producent ostrych zupek instant SamYang jest legendą ze względu na bezkompromisowe ładowanie przesadnie pikantnych dodatków do swoich saszetek. Jedzenie takich zup zawsze niesie ze sobą jakieś skrajne wrażenia, które dostarczają niezłej przygody gastrologicznej 🙂 Zupki SamYang…
Czytaj

Rower z kamerką GoPro

Do czego można wykorzystać kamery sportowe? Nieoczywiste sytuacje

Codziennie używamy rzeczy, które mają więcej niż jedno zastosowanie. Czasami pomysły na ich używanie bywają bardziej praktyczne, niż ich podstawowa rola. Kiedy 2 lata temu kupiłem rowerowy rejestrator video jeszcze nie wiedziałem, że będę go używał w większej liczbie sytuacji,…
Czytaj

Skórki po zjedzonym arbuzie

Przepisy Zero Waste. Kiszona skórka arbuza – przepis

Jest taki owoc, który jednocześnie jesz i pijesz. To arbuz. Jest przyjemny w smaku, dobry jako letnia przekąska na upał, a przy okazji świetnie gasi pragnienie. Zalety zdrowotne arbuza przemawiają za tym, aby częściej po niego sięgać Rozkoszowanie się arbuzem…
Czytaj