Pasja

Dział Pasja to przestrzeń, w której dzielę się z Wami moimi największymi fascynacjami, inspiracjami i ciekawostkami, które napotykam w codziennym życiu. To miejsce, w którym w pełni oddaję się swoim zainteresowaniom i staram się przekazać Wam nie tylko informacje, ale także emocje, jakie towarzyszą mi podczas odkrywania nowych tematów.

Wspólnie z Wami zgłębiam tematy, które mnie fascynują, staram się podać Wam ciekawostki, które wciągną Was w świat, który mnie zachwycił. To miejsce, w którym chcę Was zainspirować do odkrywania własnych pasji i interesujących dziedzin. Wierzę, że każdy z nas ma w sobie ogromny potencjał do bycia nie tylko obserwatorem, ale także uczestnikiem tego pięknego świata wokół nas.

Przyjemnie mi gościć Was w dziale “Pasja”. Mam nadzieję, że razem będziemy mogli cieszyć się fascynującymi podróżami po tematach, które poruszą nasze umysły i serca. Zapraszam do czytania, komentowania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami – bo pasje są po to, by się nimi dzielić!

Suszone świerszcze i mączniaki jak smakują

Jadłem suszone świerszcze. Czy jedzenie owadów jest zdrowe?

Liczba ludności na świecie stale wzrasta. Coraz mocniej eksploatujemy naszą planetę w celu wyżywienia wszystkich mieszkańców. Już teraz poziom eksploatacji Ziemi osiągnął taki pułap, że więcej zasobów zużywamy, niż jesteśmy je na nowo stworzyć. To jest pewne, że prędzej czy…
Czytaj

Test ostrych zupek koreańskich SamYang

Bardzo ostre zupy z Korei SamYang Buldak. Test 10 smaków (a jednak 12)

Ogień z dupy! Koreański producent ostrych zupek instant SamYang jest legendą ze względu na bezkompromisowe ładowanie przesadnie pikantnych dodatków do swoich saszetek. Jedzenie takich zup zawsze niesie ze sobą jakieś skrajne wrażenia, które dostarczają niezłej przygody gastrologicznej 🙂 Zupki SamYang…
Czytaj

Rower z kamerką GoPro

Do czego można wykorzystać kamery sportowe? Nieoczywiste sytuacje

Codziennie używamy rzeczy, które mają więcej niż jedno zastosowanie. Czasami pomysły na ich używanie bywają bardziej praktyczne, niż ich podstawowa rola. Kiedy 2 lata temu kupiłem rowerowy rejestrator video jeszcze nie wiedziałem, że będę go używał w większej liczbie sytuacji,…
Czytaj

Skórki po zjedzonym arbuzie

Przepisy Zero Waste. Kiszona skórka arbuza – przepis

Jest taki owoc, który jednocześnie jesz i pijesz. To arbuz. Jest przyjemny w smaku, dobry jako letnia przekąska na upał, a przy okazji świetnie gasi pragnienie. Zalety zdrowotne arbuza przemawiają za tym, aby częściej po niego sięgać Rozkoszowanie się arbuzem…
Czytaj

Szukałeś mnie na Instagramie?